Angin Semalam

 


A Tribute To The Legend
www.p-ramlee.com

FelixEntertainmentDotCom Production

Fans'
Tributes

 

Tribute To P Ramlee

Post Articles, Photos, Translations, Comments, Suggestions and Questions?
Main Page
Fans' Mail
Quiz
Polls
Events
Music
Movie
Merchandise
Media
Advertise

Page 1 | 2 | 3

Name: Riza
Location: Petaling Jaya
Message: Setiap kali saya menonton filem P Ramlee, memang seronok, lebih2 lagi filem2 komedi beliau. Tapi apabila tamat saja tontonan, terasa sebak dan sayu yang pedih sangat mengenangkan karyawan agong ini tiada lagi di sisi kita...


Name: Impreza
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Message: Kepada semua rakyat Malaysia dan Nusantara, marilah kita mengundi Tan Sri P. Ramlee sebagai 'Anak Gemilang Malaysia' di www.astro.com.my/agm. Tan Sri P. Ramlee adalah di antara 50 calon 'Anak Gemilang Malaysia', sebuah program yang diwujudkan sempena ulangtahun kemerdekaan Malaysia ke-50, bagi memilih siapakah yang layak bergelar 'Anak Gemilang Malaysia'. Marilah kita mengundi P. Ramlee!


Name: Azizah Minhat
Location: Riyadh, KSA
Message: P.Ramlee yang amat berbakat dalam bidang seni sukar di tandingi dan dicari ganti.


Name: Nurul Rahman
Location: Melbourne, Australia
Message: Saya amat kagum dengan Tan Sri P.Ramlee, seorang seniman yang mempunyai pelbagaia berkebolehan. Sehingga kini filem P.Ramlee bagi saya tiada tandingan.


Name: Shama Mirza
Location: Singapura
Message: Saya baru saja menjadi ahli Fan Club P.Ramlee. Sajauh ini saya sudah pun mempunyai 42 filem P.Ramlee dalam koleksi saya dan mempunyai 2 buku (P.Ramlee Yang Saya Kenal dan P.Ramlee The Bright Star) tentang riwayat seniman agong P.Ramlee. Saya harap agar satu hari nanti kesemua filem-filem P.Ramlee dapat dirakamkan dalam bentuk DVD. Saya berharap juga agar Fan Club seniwati agong Saloma dapat ditubuhkan. Saya pasti ramai yang setuju jika Fan Club Saloma ditubuhkan. Akhir kata....Al Fatiha untuk kedua insan seni sadunia........irama dan lagu tak dapat dipisah.....tiada kata sacantik bahasa......dan dimanakan ku cari ganti.


Name: Impreza
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Message: P Ramlee lagenda Malaysia. Hamba berusia 19 tahun, dan sangatlah kagum akan kehebatan lagenda Tan Sri P Ramlee. Sungguh berbakat lagi hebat, namun apakan daya beliau sudah tiada:((. Hamba sedang mengumpul kesemua lagu dan filem Tan Sri P Ramlee. Buddy Loren, pada pendapat hamba, 3 lagu joget P Ramlee yang sedap didengar: Joget Malaysia, Joget Pahang, & Joget Pura Chendana. o(^v^)o


Name: Buddy Loren
Location: Singapore
Message: the more I research, the more I see and hear the wonderful legendary Malaysian artist Tan Sri P. Ramlee the more I am impressed and amazed at his outstanding and remarkable talent and versatility. A great talent like P.Ramlee comes along once in a lifetime he is one of a kind..truly irreplaceable. I am currently interested in His joget songs....can someone out there in P. Ramlee fan club land let me know what P. Ramlee's top three joget songs are?


Name: siti nurthaqifah
Location: Singapore
Message: saya suka pendekar bujang lapok


Name: Bas
Location: Singapore
Message: I'm from Singapore and I'm a fan of P. Ramlee. Great work on your very informative site. I would like to share some tributes I've made to the late P. Ramlee. Check out my site below for some Music Videos I've made of the seniman agung. :) www.freewebs.com/basrisite/pramlee.htm. Regards, Bas


Name: Hasnul
Location: Malaysia
Message: Saya peminat setia P.Ramlee sangat menghargai akan ada nya P.Ramlee fan club. Mudah mudahan apa yang di lakukan ini akan dapat memberikan serta terus memperingati akan seniman yang kita cintai ini. Semoga lah Roh nya dicucuri rahmat insyaalah. Amin.


Name: Nazareen Bin Abdul Latiff
Location: Kuching, Sarawak
Message: dikaulah idola sepanjang zaman. Tiada kata secantik bahasa, andai lagu dan irama dipisahkan..pincanglah lagu, rosaklah irama..begitulah jua dgn kesinanbungan Allahyarham Tan sri P.ramlee dgn dunia seni. Pemergian yang tiada pengganti adalah satu kehilangan asset negara yang tiada ternilai yang boleh di ganti.


Name: Lepat, pelukis jalanan
Location: Bremen, Germany
Message: di dalam menjalani hidup di negeri asing, ternyata ada kala kala nya kita akan didatangi keterkanan melalui perasaan dalaman, apatah lagi, pabila cuaca bertukar ke suhu yang bergitu dingin, ternyata perjalanan hidup menjadi semakin sukar dan ada masa masanya manusia sekeliling menjadi TERLUPA untuk mempamirkan senyum walaupun untuk sedikit. ini membuat jiwa menjadi lebih kering dan kehilangan daya untuk mencipta keriangan, namun ternyata dengan apa yang ditinggalkan oleh P.Ramlee kepada dunia seni Malaysia amatlah bergitu berkesan untuk jiwa jiwa yang dahagakan gelak ketawa dan sebagainya, ternyata dia adalah WALI SENI tanah air kita, aku yakin lagi percaya bahawa P.Ramlee akam terus HIDUP di jiwa jiwa anak Malaysia tampa mengira walau dimana mereka berada. sama sama lah kita sedekahkan Al Fatiha buat nya.


Name: Alynn Saripuddin
Location: Oxford, UK
Message: Without a doubt, P. Ramlee is a true legend. One of the many reasons why Malaysians should be proud to be Malaysians ^_^ I am a first year architecture student, and have chosen P. Ramlee as my artist and will be designing a gallery for him. Wish me luck! :D Thank you to those who manage this Cyber Museum for all the information about P. Ramlee! Truly helped my study!


Name: Mohd.Radzi
Location: Ampang Kuala Lumpur
Message: Bakat Dan Kebolehan Serta Kesungguhan P.Ramlee Sebagai Anak Seni Memang Tiada Tolok Bandingnya Sehinggakan Beliau Termashyur Di serata Dunia. Semoga Allah S.W.T Mencucuri Rahmat Keatas Roh Beliau Amin....


Name: Zulkifli Bin Shaari
Location: Kulim Kedah
Message: Sangat Meminati Cerita P Ramlee .. lebih lebih lagi yang berunsur komedi. Sesetengah yang sempat saya buat koleksi dialog lucu. Boleh di layari di http://technoz.com/pramlee.php


Name: Norazly Md Yatim
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Message: Saya menonton filemē lakonan dan arahan Allahyarham Tan Sri P. Ramlee sejak kecil lagi dan sekarang saya telah ada mengumpul sebanyak 29 dari 66 filem beliau. Setiap dialog dan babak banyak mengajar saya tentang penghidupan. Terima kasih Allahyarham Tan Sri P. Ramlee. Semoga Allah mencucuri rahmat keatas beliau. Saya juga amat berharap difilemkan kisah penghidupan Allahyarham Tan Sri P. Ramlee sedari kecil hinggalah waktu beliau kembali ke rahmatullah. Semoga dengan usaha ni dapatlah kita mengetahui jeritpayah beliau sebelum berjaya di nobatkan seniman agong. Terima kasih... Di mana kan ku cari ganti.... mungkinkah di syurga.


Name: Suzan Benedick
Location: Malaysia
Message: Minat giler dengan T.Sri. P. Ramlee & Puan Sri Saloma


Name: Devendren Subramaniam
Location: United Kingdom
Message: May Your Soul Rest In Peace.......


Name: Boel Chairi
Location: pontianak, indonesia
Message: saya dari pontianak- Kalimatan Barat (indonesia) ingin sekali mengunjungi atau ziarah ke makam Tan Sri P.Ramlee. setiap malam saya berdoa mudah-mudahan arwah beliau medapat tempat layak dan ampunan dari Allah SWT. kemudian saya juga ingin megunjungi situs atau museum p.ramlee. saya sangat menyukai alm p. ramlee. sedikit sekali filem2 tentang p.ramlee ada di pontianak. saya selalu berdoa mudah-mudahan kalau ada rejeki dari Allah SWT, saya dapat mengunjungi kuala lumpur. wassalam


Name: noridah baharudin
Location:
Message: no body can replace...... him... seniman agong akan kekal sebagai yang terbaik sepanjang hayat


Page 1 | 2 | 3


Join The P Ramlee Fans' Club!

A friendly forum discussing P Ramlee's works and contemporary music and movies.
Share personal tribute, comment, review, article, update, trivia, etc. with fans alike...

Register to win music CDs, boardgame sets and promo giveaway from FelixEntertainmentDotCom.
 

Main Page | Fans' Mail | Quiz | Polls | Events | Music | Movie | Merchandise | Media | Advertise

Other website
FelixEntertainmentDotCom